Faluche comme dins ch'Nord aveuc el recette in ch'ti
Chez nous aute dins ch'nord on mie souvint eud eul faluche... ch'est bon comme toute ;-) Eul recette alle vient eud là "Mes pains maisons"
Pour réaliser 5 faluches, y vous faudra:
- 270ml d'ieau - 1càc d'huile d'olive - 500g eud farine - 10g eud sel - 10g eud levure eud boulanger fraîche et pi ch'est tout
Té met tout ches ingrédients dins t'map dins l'orde pi té lanche ch'programme pâte.
Quind ch'est fini té fait 5 tchiotes boules aveuc ch'el grosse.
Té les raclaques un coup in cercle eud 1cm d'épaisseur
Té laisse cor arposer 1h
Té badigeonnes eud huile pi té saupoudre in tiot peu eud farine
Té mets tin four a précauffé
Pi té cuis eut faluche pindant 15 min à 190°C
Y a puqu'à mettre cho que té veux dins ;-)
Ch'est prêt !!!! Aaaaaaa eul tab ........
Je ne vais pas vous laisser comme ça avec cette recette incompréhensible, alors comme je vous aime bien et que cette recette en vaut vraiment la peine, je vous la donne aussi en version bon français lol
Pour réaliser 6 faluches, il vous faudra:
- 270g d'eau - 1càc d'huile d'olive - 600g de farine - 10g de sel - 10g de levure fraîche de boulanger
Mettre tout les ingrédients dans la cuve de votre map dans l'ordre de la liste.
Lancer le programme pâte.
Sortir la boule de pâte et la diviser en 6 boules de même poids (environ 130g chacun pour moi).
Les aplatir en disque d'1cm d'épaisseur.
Et laisser lever encore 1h à température ambiante (comme toujours moi je fais lever dans mon four porte entre-ouverte à 30°C, ça va beaucoup plus vite)
Badigeonner d'huile puis saupoudrer de farine (pas nécessaire selon moi)
Enfourner dans un four préchauffé à 190°C pendant 15 min.
Ces petites faluches sont juste délicieuse.
Içi on les mangé froide avec du thon, des rondelles de tomates, de la salade verte et de la mayo miam miam.