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La petite cuisine de Nini ...
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23 avril 2013

Faluche comme dins ch'Nord aveuc el recette in ch'ti

Chez nous aute dins ch'nord on mie souvint eud eul faluche... ch'est bon comme toute ;-) Eul recette alle vient eud là "Mes pains maisons"

 SAM_6792SAM_6803

Pour réaliser 5 faluches, y vous faudra:

- 270ml d'ieau - 1càc d'huile d'olive - 500g eud farine - 10g eud sel - 10g eud levure eud boulanger fraîche et pi ch'est tout

Té met tout ches ingrédients dins t'map dins l'orde pi té lanche ch'programme pâte.

SAM_6765

Quind ch'est fini té fait 5 tchiotes boules aveuc ch'el grosse.

SAM_6766

Té les raclaques un coup in cercle eud 1cm d'épaisseur

SAM_6769

Té laisse cor arposer 1h

Té badigeonnes eud huile pi té saupoudre in tiot peu eud farine

SAM_6772

Té mets tin four a précauffé

Pi té cuis eut faluche pindant 15 min à 190°C

 SAM_6799

Y a puqu'à mettre cho que té veux dins ;-)

Ch'est prêt !!!! Aaaaaaa eul tab ........

 

Je ne vais pas vous laisser comme ça avec cette recette incompréhensible, alors comme je vous aime bien et que cette recette en vaut vraiment la peine, je vous la donne aussi en version bon français lol

Pour réaliser 6 faluches, il vous faudra:

- 270g d'eau - 1càc d'huile d'olive - 600g de farine - 10g de sel - 10g de levure fraîche de boulanger

Mettre tout les ingrédients dans la cuve de votre map dans l'ordre de la liste.

Lancer le programme pâte.

Sortir la boule de pâte et la diviser en 6 boules de même poids (environ 130g chacun pour moi).

Les aplatir en disque d'1cm d'épaisseur.

Et laisser lever encore 1h à température ambiante (comme toujours moi je fais lever dans mon four porte entre-ouverte à 30°C, ça va beaucoup plus vite)

Badigeonner d'huile puis saupoudrer de farine (pas nécessaire selon moi)

Enfourner dans un four préchauffé à 190°C pendant 15 min. 

Ces petites faluches sont juste délicieuse.

Içi on les mangé froide avec du thon, des rondelles de tomates, de la salade verte et de la mayo miam miam.

 

 

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Commentaires
A
J'avos bin compris. Ch'tot pas b'soin eud traduire in frinçoié.
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M
Ben mi je m'souvin d'eul faluches ed mon infance (ja 60 balais), din s'in tio villache de ch'nord, qui étotes creuses à l'intérieur, presque pon d'mie. Un délice, j'in auro mingé su l'tête d'in pouilleux ! <br /> <br /> Mais ch'boulinger ed l'époque y étot in spécialisse del faluches. j'in é pu mingé des aussi bonnes depuis !!<br /> <br /> L'savoir y s'perd !!!
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M
In patois, ché core mieux ! Je l'parle pas mais je l'comprin !<br /> <br /> Native de ch'nord, je cherchais une recette de faluche depuis longtemps et qd je lis tous les commentaires sur toutes vos recettes, je vous fait totalement confiance<br /> <br /> Merci pour la recette des faluches (entre autre)
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P
La faluche : toujours un régal comme l'ensemble de la cuisine du Nord qui a su rester généreuse. Vraiment très original l'écriture en Ch'ti, que je comprend d'ailleurs fort bien car il ressemble très fort à notre dialecte wallon encore pratiqué en Belgique. Bien à vous.
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F
C'est agreable à lire, j'ai imaginé mon arrière grand-mère me dire comment la faire à travers vos mots.<br /> <br /> <br /> <br /> Merci pour cet épisode smiling du soir.
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